Serowy z jagodami

Serowy z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • margaryna

    1 kost
  • cukier

    3 łyżki
  • żółtka jaj

    4 szt
  • mąka

    3 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Masa serowa

  • smietana 18%

    1 szkl
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • żółtko

    1 szt
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • masa jagodowa

  • żelatyna

    3 łyżki
  • jagody

    30 mrożone
  • twaróg

    50 (zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Serowy z jagodami
CIASTO:
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka, cukier i margarynę, zagnieść ciasto
Krok 2 - Serowy z jagodami
podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć pierwszą część ciasta do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku w 180 stop,ok.25 minut. Drugą część ciasta upiec w ten sam sposób.
Krok 3 - Serowy z jagodami
MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pódrem i żółtkiem. śmietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem kryształem, dodać do masy serowej, dobrze zmiksować.
Krok 4 - Serowy z jagodami
MASA JAGODOWA: Jagody przełożyć do rondla, gotować z dodatkiem cukru.ok 3 minuty. żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, połowę dodać do kremu, resztę do jagód.
Krok 5 - Serowy z jagodami
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto masa serowa masa jagodowa ciasto Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem
Krok 6 - Serowy z jagodami
Gotowe ciasto pokroić na talerz

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

12.02.2012 14:46
mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat