Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogale półfrancuskie drożdżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 30 dag
mleko 1/2 l
sól do smaku
cukier 15 dag
masło 60 dag
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rogale półfrancuskie drożdżowe

w letnim mleku rozpuścić drożdże dodać mąkę cukier sól i wyrobić ciasto sklepić w kulkę i owinąć folią z masła uformować kwadrat ułożyć go na rozwałkowanym cieście i rozwałkować masło razem z ciastem schłodzić ponownie ciasto rozwałkować i z pasków wykrawać duże trójkąty do środka można dodać masę czekoladową piec w piekarniku w temp 220*c ok 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak