Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy łosos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
cykoria
majonez 4 łyżki
sok z połowy pomarańczy
koperek 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżka
keczup pikantny 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyzki
sól do smaku
brzoskwinie w puszce 6 połówek
łosoś wędzony plastry 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy łosos

Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Brzoskwinie pokroić na cząstki. Plastry z łososia zwinąć w ruloniki lub pokroić w paski. Cykorie podzielić na listki . Na półmisku układać kolejno : sałatę ,listki cykorii, łososia i brzoskwinie . Majonez wymieszać z ketchupem oraz z sokami z cytrusów i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę , a na koniec posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.04.2012 11:21
mniam
Norgiusz 29.02.2012 16:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak