Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy małdrzyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 50 dag
mąka pszenna 3/4 szklanki
masło 5 łyżek
jajko 4
śmietana 30% 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy małdrzyki

Biały ser przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Ucierać, dodając roztrzepane jajka, stopione i ostudzone masło, śmietanę, przesianą mąkę i szczyptę soli. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną, jak biszkoptowe. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać małe placuszki, z masy serowej kłaść je na tłuszcz i rumienić z obu stron. Serwować na ciepło. Małdrzyki można podawać zarówno z pikantnymi jak i słodkimi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.03.2012 17:03
pyszne
radosna29 15.02.2012 18:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak