Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady drobiowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
sól do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 30 dag
cebula czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady drobiowe z pieczarkami

Pierś z kurczaka pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem na cieńsze kawałki. Kawałki mięsa przyprawić solą i pieprzem i odstawić do lodówki. W międzyczasie pieczarki umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę pokroić w kosteczkę. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulkę do momentu aż się zeszkli, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu kiedy cała woda wyparuje (podczas smażenia dodajemy trochę soli do smaku). Mięso wyjąć z lodówki, położyć na kawałki mięsa usmażone, ostygnięte pieczarki i zawinąć w roladę. Następnie roladkę obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 06.03.2012 08:53
super roladki
caralajna 23.02.2012 08:27
smaczne :)
gottrina 12.02.2012 10:42
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak