Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po japońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 5 szt.
cebula 4 szt.
majonez 1 słoik
Sól i cukier po 1 łyżeczce
ocet 10 % 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki
papryka czerwona
marchew
ogórek kwaszony 4 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po japońsku

matjasy zalać wodą lub mlekiem i odstawić na godzinę,cebulę obrać i drobno posiekać posolić dodać ocet,oliwę i cukier wymieszać i wyłożyć na półmisek,ogórki pokroić w kostkę ułożyć je na cebuli,ugotowane jajka na twardo obrać i przekroić na połówki ustawić je obok siebie na warstwie ogórka kwaszonego,matjasy wyjąć w wody lub mleka aby ociekły a następnie każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części i owijać nimi jajko,udekorować majonezem,posypać natką pietruszki oraz słodką papryką,udekorować paskami czerwonej papryki i ugotowaną marchewką pokrojoną na plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.09.2013 15:33
Bardzo lubię
Angelika10 08.06.2012 00:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak