Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt.
chorizo 400 g
ziemniaki 8 szt.
cebula biała 2 szt.
pomarańcza 1 szt.
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po hiszpańsku

Udka z kurczaka podzielić na podudzia i pałki. Rozłożyć na blasze. Chorizo pokroić na plasterki, poukładać między kurczakiem. Ziemniaki i cebulę pokroić na ćwiartki, poukładać je pomiędzy kawałkami kurczaka. Skórkę z pomarańczy zetrzeć na tarce posypać nią danie. Na koniec całość posypać majerankiem. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 25.02.2012 23:08
dobre
Magda60 25.02.2012 23:08
dobre
paula99926 18.02.2012 22:59
mniam mniam
paula99926 18.02.2012 22:59
mniam mniam
paula99926 18.02.2012 22:59
mniam mniam
kasienka23 12.02.2012 16:04
bardzo apetyczne
tom 11.02.2012 22:15
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak