Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś w migdałach z pesto z rukoli

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 100 g
płatki migdałowe 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
przyprawy 1 szczypta
rukola 100 g
oliwa 2 łyżki
orzechy piniowe 70 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś w migdałach z pesto z rukoli

Łososia skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce.
Posypać przyprawami, płatkami migdałowymi i zawinąć w folię aluminiową.
Piec ok.30 min. w temp. 180-200 st. C.

PESTO Z RUKOLI:

rukola
70g orzechów pini (ewentualnie włoskich)
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
sól morska i pieprz do smaku.
Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy do czasu uzyskania zielonej pasty. Gdy jest zbyt gęste – rozcieńczyć pesto odrobiną wody.
Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 11.02.2012 22:14
ale smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak