Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
sól
pieprz
margaryna do smażenia
woda
mąka 1 łyżka
kasza jęczmienna 200 g
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w kawałki. Włożyć do garnka na roztopioną margarynę i dodać przyprawę do gulaszu. Posolić i popieprzyć.
Krok 1 - gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą foto
2
Gdy się mięso zarumieni podlewamy wodą, by się nie przypaliło i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec zaciągamy mąką z wodą i zagotowujemy.
Krok 2 - gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą foto
3
Podajemy z ugotowaną kaszą.
Krok 3 - gulasz z łopatki wieprzowej z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.06.2012 13:24
pyszny obiadek !
kuklik 21.03.2012 10:22
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak