Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rosyjski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
sok cytrynowy
chrzan
czosnek
cebula 1 szt
śmietana 200 ml
burak 1 szt
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rosyjski

Buraka ugotować , obrać.
Jabłko obrać, wydrążyć środek z gniazd nasiennych.
Chrzan obrać, opłukać.
Cebulę i czosnek obrać.
Wszystko razem zmiksować.
Jajko ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo, obrać, posiekać, wymieszać z koperkiem, śmietaną i zmiksowanymi warzywami i jabłkiem.
Podawać do ryb, jaj i wędlin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak