Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakieciki z pangi z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi 2 szt
pieczarki 8 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej
śmietana 18 proc 150 ml
boczek wędzony 8 parzony

Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z pangi z boczkiem

Filet umyć i osuszyć, lekko rozpłaszczyć dłonią, natrzeć lekko pieprzem i solą.
4 plasterki boczku pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano. pieczarki pokroić w plasterki, połowę dorzucić do smażącego się boczku, dodać posiekaną pietruszkę, smażyć aż zielenina zmięknie a pieczarki się przyrumienią, przyprawić obficie cytrynowym pieprzem i lekko solą.
Resztę pieczarek umieścić na dnie natłuszczonego naczynia w którym będziemy zapiekać rybę.
Filet rozpłaszczyć, na każdy nałożyć czubatą łyżkę nadzienia z pieczarek, zawinąć w roladkę. Każdą roladkę z ryby owinąć w 2 plasterki boczku, tak aby powstał pakiecik z którego nie wyleci nadzienie. Spiąć wykałaczką.

Ułożyć w naczyniu na pieczarkach i zapiekać ok. 30 minut w 200 st.
Gdy ryba jest już upieczona a boczek mocno zrumieniony pakieciki odłożyć w ciepłe miejsce, sos z ryby i pieczarki na których się piekła wlać na patelnię, dodać 150 ml. śmietanki 18% do sosów i szybko zagotować żeby zgęstniała, można doprawić pieprzem cytrynowym.
Pakieciki podawać polane powstałym sosem

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.05.2012 15:08
super
Wacław 18.02.2012 08:34
ciekawe połączenie,lubie pangę i lubię boczek
treonina 11.02.2012 17:22
mmm pycha! spróbuję zrobić ale z inną rybką bo pangi nie jem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak