Przepis i sposób przygotowania na: Pakieciki z pangi z boczkiem
4 plasterki boczku pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano. pieczarki pokroić w plasterki, połowę dorzucić do smażącego się boczku, dodać posiekaną pietruszkę, smażyć aż zielenina zmięknie a pieczarki się przyrumienią, przyprawić obficie cytrynowym pieprzem i lekko solą.
Resztę pieczarek umieścić na dnie natłuszczonego naczynia w którym będziemy zapiekać rybę.
Filet rozpłaszczyć, na każdy nałożyć czubatą łyżkę nadzienia z pieczarek, zawinąć w roladkę. Każdą roladkę z ryby owinąć w 2 plasterki boczku, tak aby powstał pakiecik z którego nie wyleci nadzienie. Spiąć wykałaczką.
Ułożyć w naczyniu na pieczarkach i zapiekać ok. 30 minut w 200 st.
Gdy ryba jest już upieczona a boczek mocno zrumieniony pakieciki odłożyć w ciepłe miejsce, sos z ryby i pieczarki na których się piekła wlać na patelnię, dodać 150 ml. śmietanki 18% do sosów i szybko zagotować żeby zgęstniała, można doprawić pieprzem cytrynowym.
Pakieciki podawać polane powstałym sosem
Smacznego