Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 50 dag
jajko 1
mąka 1 szklanka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi

Ser zemleć lub zetrzeć na tarce. Dokładnie wymieszać z jajkiem, łyżką cukru i mąką. Masę wyrobić, uformować gruby wałek, spłaszczyć, a następnie pokroić na ukośne kawałki. Leniwe pierogi wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia. Ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową. Polać bułką tartą zrumienioną na maśle.Posypać resztą cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.05.2012 20:15
lubię to
emeslive 16.04.2012 21:30
To jest pyszne, przypominają mi się smaki z dzieciństwa!
Anna138 12.03.2012 23:49
dobre
Wafelek2601 03.03.2012 09:47
cała moja rodzina je uwielbia
Andzia1977
Andzia1977 14.02.2012 21:10
uwielbiam leniwe
Renata22 13.02.2012 09:36
lubię takie ;)
agnieszka214 13.02.2012 09:23
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak