Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące kanapki z cebulą i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 sztuki
cebula biała 2 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
ser gouda 40 gram
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące kanapki z cebulą i jajkami

Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać drobno posiekane jajka, musztardę i połowę startego sera.Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.Bułki przekroić w poprzek, posmarować masłem, na wierzchu rozłożyć masę cebulową i posypać pozostałym serem.
Zapiekać przez 2-3minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak