Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
mięso mielone 500 gram
makaron do łazanek 1 opakowanie
marchew 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i mielonym

Pokrojoną białą kapustę ugotować ze startą marchewką w lekko osolonej wodzie.Następnie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.Mięso mielone usmażyć na patelni z dodatkiem oleju.Przyprawić przyprawą uniwersalną i przyprawą do mięsa mielonego.Do usmażonego mięsa dodać ugotowany makaron oraz kapustę.Cały czas mieszając podsmażać na małym ogniu ok.5 minut, przyprawić do smaku.Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 11.02.2012 17:23
:-) z mięsem mielonym jeszcze nie jadłam łazanek - spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak