Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z zielonymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
por 1/2 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
zielona papryka 1 szt
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z zielonymi warzywami

Ryż gotujemy według przepisu. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojonego pora i paprykę, dodajemy pieprz ziołowy. Gdy warzywa zmiękną , dodajemy groszek i trochę zalewy oraz zioła, solimy i zagotowujemy. Sosem polewamy ryż >

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 01.09.2012 12:07
smaczna ta sałatka; taka zielona:)
karolina1869 06.05.2012 18:00
dobre
stokrotka 11.02.2012 13:07
wiosennie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak