Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 3 całe sztuki
mięso mielone 30 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z wątróbką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, posypać solą i przyprawą do kurczaka. Usmażyć ją z obu stron na rumiano.
Krok 1 - Kotleciki z wątróbką foto
2
Mięso mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, pieprzem, przyprawą w płynie i 3 łyżkami bułki tartej.
Krok 2 - Kotleciki z wątróbką foto
3
Porcje mięsa spłaszczać w dłoniach, na środku układać po kawałku wątróbki, formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Kotleciki z wątróbką foto
4
Smażyć je na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Kotleciki z wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 31.05.2013 23:12
Z pewnością smakowałyby mi te kotleciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak