Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rureczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
margaryna 1 szt
Krem:
mleko 1/2 l
cukier waniliowy 1/2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 2/3 szkl
jajko 1 szt
margaryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rureczka

składniki mąka śmietanę żółtko margarynę połączyć wszystko razem wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na ok 1 godziny potem rozwałkować ciasto i ciąć paseczki i owijać koło rurki wysmarowanej margaryną krem zagotować większość cześć mleka mniejsza wymieszać ze składnikami prócz margaryny i wlać do gotującego się mleka margarynę rozetrzeć mikserem i dodawać po trochu budyń rurki wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut w temp 180*c gdy się upieką włożyć do nich krem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak