Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
por (biała część) 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser camembert 100 gram
olej do smażenia
woda 2 szklanki
cebula 1 sztuka
kostki mięsne 2 sztuki
śmietana 18-procentowa 200 gram
mąka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z porem

Kroki postępowania

1
Mięso rozbić cienko tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab z porem foto
2
Por przekroić wzdłuż na pół, a następnie każdy kawałek jeszcze raz na połowę, żeby były krótsze. Na każdym plastrze mięsa ułożyć po kawałku pora i kawałku sera.
Krok 2 - Schab z porem foto
3
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Mięso posypać przyprawą do wieprzowiny, kłaść na rozgrzany olej, usmażyć z każdej strony na rumiano.
Krok 3 - Schab z porem foto
4
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa, zrumienić ją.
Krok 4 - Schab z porem foto
5
Wlać wodę, dodać kostki mięsne i dusić razem ok. pół godziny, żeby por zmiękł. Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować odrobiną sosu. Śmietaną zagęścić sos z mięsem. Ewentualnie doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Schab z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.02.2012 20:03
wyśmienite roladki! :)
Mysiunia 11.02.2012 20:03
wyśmienite roladki! :)
Ewa6274879 11.02.2012 09:44
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak