Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 4 szt.
cynamon do smaku
cukier brązowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka szarlotka

Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Ciasto francuskie rozkładamy na blachę, odcinając kilka paseczków do dekoracji. Końcówki ciasta podwijamy. Na cieście układamy pokrojone jabłka, posypujemy je cynamonem i cukrem. Ozdabiamy paseczkami ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 220 stopni. Po upieczeniu można je podać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 01.03.2013 11:58
fajnie wygląda
kanu83 19.02.2012 22:04
świetna
edita15 10.02.2012 22:46
ciekawy pomysł?
Monika111 10.02.2012 21:52
pycha! :)
msmariusz 10.02.2012 21:41
uwielbiam ja i często tez robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak