Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina duszona z kartoflami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
ziemniaki 500 g
mąka 4 łyżki
bulion warzywny 4 szkl
sól do smaku
pieprz
jagnięcina 1,2 bez kości
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina duszona z kartoflami

1. Marchew umyć, oskrobać, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. 2. Włączyć piekarnik na 180stopni. 3. Jagnięcinę obsypać solą i pieprzem. Na talerz wsypać mąkę i obtoczyć w niej mięso. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć marchewkę i ziemniaki. 4. Całość posypać tymiankiem,dolać bulion,przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na 2,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.04.2012 10:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak