Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 3/4 szklanki
sól szczypta
kasza gryczana 30 dkg
cebula biała 1 sztuka
biały ser 25 dkg
masło 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą i serem

Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Rozwalować na cienkie placki, szklanką powycinać krążki. Przygotować farsz: zagotować 2 szklanki wody, dodać kaszę i 2 łyżki masła. Gotować ok. 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie masła. Ostudzoną kaszę razem z serem i cebulą zemleć w maszynce do mięsa. DOprawić solą i pieprzem. Farsz nakłądać na krążki ciasta, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 23.09.2011 21:58
super
ElizaT 18.01.2011 00:08
jak dla mnie to rewelacja ;)
marta0906 04.12.2010 13:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak