Pierogi z kaszą i serem

Pierogi z kaszą i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    3/4 szklanki
  • sól

    szczypta
  • kasza gryczana

    30 dkg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • biały ser

    25 dkg
  • masło

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Rozwalować na cienkie placki, szklanką powycinać krążki. Przygotować farsz: zagotować 2 szklanki wody, dodać kaszę i 2 łyżki masła. Gotować ok. 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie masła. Ostudzoną kaszę razem z serem i cebulą zemleć w maszynce do mięsa. DOprawić solą i pieprzem. Farsz nakłądać na krążki ciasta, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

23.09.2011 21:58
super

ElizaT

18.01.2011 00:08
jak dla mnie to rewelacja ;)

marta0906

04.12.2010 13:31
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat