Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1
mąka 2 łyżki
jajko 2
olej do smażenia
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane

Ziemniaki obrać, zetrzeć dokładnie dokładnie na tartce. Z masy ziemniaczanej odcisnąć płyn do naczynia, odstawić na kilka minut. Odlać wodę. Mąkę która osadziła się na dnie naczynia dodać do masy ziemniaczanej. Całość wymieszać z roztrzepanymi jajkami, cebulą, mąką, szczyptą soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej ii za pomocą łyżki nakładać porcje masy ziemniaczanej. Placki piec z obu stron na rumiano. Podawać posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.11.2013 15:45
nie dawno robiłam
Monika111 10.02.2012 18:19
Lubie takie z cukrem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak