Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 kg
cukier 1 kg
woda 2 l
cukier wanilowy 2 opakowania
Kwas cytrynowy Prymat 3 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3-4 sztuki na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Do wody wsypać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Włożyć gruszki i gotować godzinę. Dodać kwasek cytrynowy.
Gorące gruszki przełożyć do słoików (z 3 kg miałam 5 dużych). Do każdego słoika wrzucić 3-4 goździki. Zakręcić i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak