Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z czosnkiem w bułce tartej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuk
czosnek 3 ząbek
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dkg
margaryna 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z czosnkiem w bułce tartej

Kalafior umyć pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki, obgotować w osolonej wodzie al dente. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Odcedzić kalafior. Margarynę rozpuścić, dodać czosnek, dodać pieprz i bułkę tartą, wymieszać, wrzucić kalafior i smażyć razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak