Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z cytryną i winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 2 kawałki
cytryna 1 szt
wino białe 5 łyżek
sól
pieprz
ocet winny 2 łyżeczki
mąka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z cytryną i winem

Kroki postępowania

1
Filety delikatnie umyć i lekko osuszyć. Włożyć je do miski i posypać solą i pieprzem. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać razem sok z cytryny, wino oraz ocet winny i wlać to do miski z rybą. Miskę przykryć i włożyć do lodówki na godzinę. Potem wyjąć każdy filet, obtoczyć w mace.
Krok 1 - Łosoś z cytryną i winem foto
2
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć z dwóch stron
Krok 2 - Łosoś z cytryną i winem foto
3
potem polać każdy kawałek ryby wcześniejszą marynatą, przykryć i jeszcze chwilkę podsmażyć pod pokrywką.
Krok 3 - Łosoś z cytryną i winem foto
4
Wyjąć na talerze, udekorować plasterkiem cytrynki
Krok 4 - Łosoś z cytryną i winem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.09.2012 10:48
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak