Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie majonezowo- jogurtowym ze szypiorkiem i koperkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz 1 szczypta
sól 0,5 łyżeczka
pietruszka zielona 6 gałązka
koper świeży 0,5 pęczek
majonez 6 łyżka
jajko 6 sztuk
jogurt naturalny 4 łyżka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie majonezowo- jogurtowym ze szypiorkiem i koperkiem

Jajka ugotować na twardo. Obrać jajka i opłukać, przekroić na połowę każdy jajko. Jajka poukładać na półmisku lub talerzyku. Majonez połączyć w osobnym naczyniu z jogurtem naturalnym i czosnkiem granulowanym. Połówki jaj przykryć powstałym sosem jogurtowo- majonezowo- czosnkowym. Koperek i szczypiorek dokładnie opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Posypać jajka. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 01.03.2012 13:04
pycha
ronald88 10.02.2012 14:57
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak