Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 paczki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 litr
jagody 300 g
galaretka jagodowa 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez pieczenia

Biszkopty układamy na spodzie formy, po czym czynność powtarzamy, tylko biszkopty układamy brzuszkami w dół i wkładamy pomiędzy wcześniejsze biszkopciki. Jedną galaretkę rozrabiamy i gęstniejącą wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywno i nakładamy na zgęstniałą już galaretkę. Jagody myjemy, osuszamy i nakładamy na śmietanę. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki. W tym czasie rozrabiamy drugą galaretkę i czekamy, aż lekko stężeje. Gotową polewamy ciasto i ponownie umieszczamy w lodówce na ok 12 godzin. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 25.08.2013 01:26
super ciacho
IKrakowianka 15.06.2012 23:37
lubię takie ciasta
bartek8585 25.05.2012 18:28
Lubię takie:)
Justyna Jussstiii 25.09.2011 09:13
super
bietka 01.02.2011 13:07
pyszne
Ela20 12.10.2010 18:54
Uwielbiam takie lekkie i szybkie w wykonaniu ciasta, super :)
IlonaAlbertos 18.07.2010 14:40
Szybkie i smaczne ciasto, idealne na upały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak