Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowiec z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier kryształ 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka
budyniu malinowego 1 opakowanie
mleko 2% 1 karton
woda 2 (ciepła, przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowiec z budyniem

Ubijamy do białości żółtka z cukrem, wodą.Dodajemy obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej pergaminem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok.25 minut.Studzimy.Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Schładzamy i przedkładamy na biszkoptowy blat.Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w kostkę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie podanej ilości wody.Gdy zacznie tężeć, wylewamy na ciasto i obkładamy pokrojonymi brzoskwiniami.Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewaaa 10.02.2012 14:09
moje smaki, wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak