Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 70 dkg
cebula biała 1 sztuk
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy w sosie

Mięso wieprzowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć mięso, pokroić je w dużą kostkę. Włożyć do rondla, dodać tłuszcz do smażenia i zrumienić mięso na złoty kolor, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa i razem dusić, doprawić solą, pieprzem, w razie konieczności można dolać wodę, na koniec zagęścić sos mąką. W tym celu do kubeczka dajemy mąkę, wlewamy gorący sos, mieszamy żeby nie było grudek. Dodajemy do sosu. Mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.02.2012 14:58
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak