Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka tarta pikantna
jajko
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
karkówka pół kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana karkówka

Tańsza wersja schabowego, niczym nieodbiegająca w smaku. Mięso, oczyszczone, pokroić w średniej grubości plastry. Rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem, panierować w rozmąconym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.06.2012 22:52
dobry kawał mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak