Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą po mojemu z kminkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 700 gram
cebula 1 sztuk
Kminek mielony Prymat 1/4 łyżeczka
masło 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą po mojemu z kminkiem

Opłukać na sicie kiszoną kapustę, następnie ugotować ją, ostudzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Groch namoczyć na kilka godzin, wrzucić do grochu mielony kminek i ugotować groch w tej samej wodzie w której się moczył. Odcedzić, ostudzić. Połączyć groch z kapustą. Obrać cebulę, pokroić ją w kostkę, zrumienić na maśle i dodać do kapusty z grochem, wymieszać składniki, doprawić je solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło. Kminek zniweluje wzdęcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak