Belgijskie kuleczki

Belgijskie kuleczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory białe części

    80 dkg
  • mięso pieczonego lub gotowanego kurczaka

    20 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • tarta bułka

  • sól i pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • natka pietruszki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory dokładnie wyczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 30 minut), dobrze odsączyć. Ugotowane pory i mięso przepuścić razem przez maszynkę. Dodać jajka i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku (jeśli masa jest zbyt rzadka dodać tartą bułkę). Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i smażyć w głebokim tłuszczu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

17.01.2012 07:41
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat