Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone roladki z mięsa wieprzowego z niespodzianką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kilogram
ogórek kiszony 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanka
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone roladki z mięsa wieprzowego z niespodzianką

Mięso opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, pociąć na plastry o grubości około 2 cm i delikatnie rozbić plastry mięsa. Następnie przełożyć mięso na półmisek i natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego i włożyć do lodówki na około 30 minut do godziny. Boczek - około 10 dkg pokroić w paski, pozostałe 10 dkg boczku pokroić w kostkę, ogórki kiszone również pokroić w paski, obraną cebulę pokroić w grube paski, obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Wyjąć mięso, na każdy płat mięsa nakładać paseczki boczku, obórka, cebulę, czosnek i ciasno zwijać roladki w rulon, spinać specjalnymi metalowymi spinkami do roladek. Poukładać roladki na patelni nagrzanej z olejem i podsmażyć na złoto roladki, następnie przełożyć je do rondla, podlać wodą i dodać resztę boczku- 10 dkg pokrojonego w kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.04.2012 22:33
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak