Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z RYŻU I ZIELONEGO GROSZKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
zielony groszek 15 dag
pieczarki 3 szt
pomidor 2 szt
oliwa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
masło 2 łyżki
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z RYŻU I ZIELONEGO GROSZKU

Ugotować ryż na sypko oraz zielony groszek. Strąk papryki przekroić, usunąć gniazdo nasiennie. pokroić na małe kawałki. Oczyścić umyć pieczarki osuszyć je i pokroić w paski. Pomidory obmyć i pokroić na kawałki. Pokrojona paprykę pieczarki i pomidory podsmażyć z masłem na patelni, ostudzić wymieszać z ryżem i zielonym groszkiem. Przygotowaną sałatkę przyprawić solą i pieprzem, oddzielnie podać ocet i oliwę. Sałatkę podaje się na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 27.04.2012 13:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak