Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno ze świeżymi owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
śmietana 18 proc 2 opakowanie
woda 1 litr
cukier 3 łyżka
masło 5 łyżka
herbatniki 1 opakowanie
galaretka 2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno ze świeżymi owocami

Ciastka - herbatniki dokładnie pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem.(masło roztopić z dodatkiem cukru). Gotowa masą wyłożyć spód tortownicy. Rozpuścić 2 różne galaretki, ( każdą w 500ml wody na jedną galaretkę), gdy ostygną należy je pokroić i włożyć do tortownicy. Śmietanę 18 % zmiksować wraz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Gdy masa zacznie gęstnieć należy ja wlać do tortownicy do pozostałych składników i przybrać owocami, ja wykorzystałam truskawki świeże oraz brzoskwinie z puszki i włożyć do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 10.02.2012 13:18
ale ten deser wygląda...mmmm:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak