Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowo - kawowy, warstwowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 2 sztuk
kakao do posypania 3 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
cukier puder 3 łyżka
kakao 4 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowo - kawowy, warstwowy

Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, następnie rozpuścić we wrzątku. Śmietanę miksować, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę ostudzoną dodać do śmietany i dalej miksować. Do okrągłej tortownicy wylać 1/3 ubitej śmietany, następnie wylać galaretkę rozpuszczoną. Pozostałą masę śmietanową podzielić na połowę, do jednej połowy dodać kawę rozpuszczalną i zmiksować, do drugiej zaś kakao i też zmiksować. Na galaretkę wyłożyć masę śmietanową z dodatkiem kawy, na końcu zaś wykładamy masę śmietanową z dodatkiem kakao. Posypać kakao granulowanym. Odstawić do lodówki do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 15.02.2012 17:37
smakowitośc
caralajna 11.02.2012 09:31
taki lubię :)
Kamila/kami007 10.02.2012 13:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak