Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana sałatka z jabłkiem i cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kilogram
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 3 łyżka
sól 1,5 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
pietruszka zielona 2 gałązka
cukier 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana sałatka z jabłkiem i cebulą

Buraki wyszorować i ugotować do miękkości, ostudzić, następnie obrać je i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do buraczków, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Dodać świeży sok z cytryny, dodać sól, cukier pieprz. Wymieszać składniki, udekorować gałązkami zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak