Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne ciasto z jabłkami i kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 20 dkg
mąka pszenna 50 dkg
śmietana 12% 4 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 50 dkg
masło 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ciasto z jabłkami i kruszonką

Jabłka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta stale ubijając, dodać również śmietanę. Ciasto będzie dość gęste, ale takie ma być. Składniki na kruszonkę: masło 5 dkg, mąka- 8 łyżek, cukier 4 łyżki wymieszać rękami( ma być sypka). Foremkę do ciasta wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Ułożyć owoce- jabłka i posypać całość kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest proste i bardzo smaczne.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pistacja 24.10.2012 08:54
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak