Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z cebulką i winem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 gram
cebula 3 sztuk
mąka 3 łyżka
pieprz 2 szczypta
sól 2 szczypta
wino białe 1/4 szklanka
olej 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z cebulką i winem

Wątróbkę umyć dokładnie pod bieżącą wodą , następnie osuszyć wątróbkę, pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić delikatnie tłuczkiem wątróbkę. W dalszej kolejności należy oprószyć wątróbkę pieprzem i obtaczać w mące. Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na nim wątróbkę z obu stron tak by była rumiana. Dodać pokrojoną w krążki cebulę, zarumienić razem z wątróbką. Pod koniec smażenia posolić wątróbkę. Dodać do wątróbki wino wytrawne. Dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 12.02.2012 21:28
wątróbka - niby nic specjalnego, a jednak smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak