Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone pieczarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30-40 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
śmietana 3 łyżki
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone pieczarki

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Cebulę podduszamy na oleju. Pieczarki przekładamy do garnka, dodajemy kilka łyżek wody oraz przyprawy i dusimy do miękkości. Dodajemy cebulkę, odparowujemy nadmiar soku. Gdy będą już miękkie dodajemy śmietanę. Na koniec pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2013 08:52
smaczne pieczarki
IKrakowianka 18.04.2013 22:27
dobry dodatek do obiadu
novita26 10.02.2012 20:38
mniam mniam
novita26 10.02.2012 20:37
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak