Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto bazyliowo- pietruszkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rigatoni 500 g
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia 1/2 pęczka
pistacje 50 g
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
zielony marynowany pieprz 1 łyżeczka
por 1/2 sztuki
seler naciowy 4 gałązki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto bazyliowo- pietruszkowe

Kroki postępowania

1
Pora i seler naciowy, po umyciu, dość drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto
2
Obrane pistacje, czosnek, natkę pietruszki i bazylię i oliwę rozdrabniamy blenderem na jednolitą pastę.
Krok 2 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto
3
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 3 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto
4
Do odcedzonego makaronu dodajemy pastę pietruszkowo- bazyliową, pora z selerem oraz marynowany pieprz i oliwki pokrojone na plasterki.
Krok 4 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto
5
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Krok 5 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto
6
Pesto pietruszkowo- bazyliowe
Krok 6 - Pesto bazyliowo- pietruszkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 05.12.2012 20:19
taki makaron we własnym pesto sosie jest nie tylko aromatyczny ale i smaczny
IZABELA29 10.02.2012 09:36
to lubię
stokrotka 10.02.2012 08:22
świetny przepis
Anna146 10.02.2012 07:00
mhm, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak