Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo-ziemniaczana z gałką muszkatołową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
boczek wędzony 15 dag
por (biała część) 1 sztuka
bulion wołowy 6 szklanek
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-ziemniaczana z gałką muszkatołową

Por i cebulkę posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę. Olej lub oliwę rozgrzać w garnku. Dodać posiekany por i cebulę, zeszklić. Dodać boczek i smażyć jeszcze przez chwilkę. Zalać bulionem i włożyć do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zabielić śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.02.2012 14:32
super
[email protected] 10.02.2012 00:46
bardzo ciekawe
msmariusz 09.02.2012 22:39
nie jadłam takiej ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak