Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 60 dag
ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 35 dag
jaja 1 sztuka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier puder do posypania
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z jabłkami

Jabłka umyj, obierz, pokrój na ćwiartki, a te na połówki.Z cząstek usuń gniazda nasienne.Ziemniaki obierz, ugotuj.Odcedź i zmiel.Przestudź.Dodaj jajko, mąkę, szczyptę soli.Zagnieć ciasto.Odrywaj po małej porcji ciasta, lekko ją rozpłaszczaj.Na każdej ułóż cząstkę jabłka, oprósz ją cynamonem.Owiń ciastem i zlep, formując kulkę.Knedle porcjami wrzucaj na posolony wrzątek.Gotuj 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.Bułkę tartą zrumień na maśle i polej knedle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 09.02.2012 21:25
pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak