Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos oszczędny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
żeberka wędzone 70 dkg
kiełbasa podwawelska 1 kg
mięso resztki 0,5 kg
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
przecier pomidorowy 1 słoik
dżem malinowy 1 słoiczek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bigos oszczędny

Kroki postępowania

1
kapustę płuczemy 3 razy i gotujemy z żeberkami w szybkowarze około 45 minut od chwili zagotowania, dodajemy sól
Krok 1 - bigos oszczędny foto
2
kiełbasę kroimy na pół krążki i przesmażamy na patelni, dodajemy do ugotowanej kapusty
Krok 2 - bigos oszczędny foto
3
resztki mięsa od obiadu kroimy w kostkę, żeberka z kapusty obieramy i mięso wrzucamy do kapusty, cały czas gotując na wolnym ogniu
Krok 3 - bigos oszczędny foto
4
dodajemy przecier pomidorowy doprawiamy do smaku sola, pieprzem, przyprawą do bigosu i gałką, mieszamy na końcu dodajemy dzem. Całość dusimy około 1 godziny
Krok 4 - bigos oszczędny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.05.2012 11:54
fajny
kuklik 04.05.2012 15:55
dżemu jeszcze nie dawałam
Elżbieta17 15.02.2012 13:11
ciekawy pomysł z tym dżemem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak