Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 100 ml
schab 800 g
Musztarda francuska Prymat 5 łyżek
sól i pieprz
śmietana 200 g
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w sosie musztardowym

Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać. Kotlety panierować w mące, obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć kotlety do rondla, zalać wywarem warzywnym, dusić kilka minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, chwilę poddusić. Do schabowych dodać musztardę, wymieszać, gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak