Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kołduny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1
woda letnia
mięso wołowe bez kości 30 dag
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kołduny

z mąki jajka i ciepłej wody wyrobić elastyczne w miarę miękkie ciasto(jak na pierogi)Rozwałkować .Wukrawać małe kółka (kieliszkiem)
Mięso przekręcić przez maszynkę doprawić czosnkiem roztartym ,solą pieprzem i majerankiem.Nakładać mięso na wykrojone kółka z ciasta i zlepiać jak małe pierożki.Ugotować w osolonej wodzie.Kołduny świetnie smakują z rosołem lub czystym barszczem czerwonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.09.2012 19:22
super
Anna169Hosz 10.05.2012 13:51
Pyszności.
lilify 08.04.2012 10:45
chętnie bym zjadła
smakowita 14.02.2012 18:28
wybieram czerwonym barszczem
Luki 09.02.2012 18:02
ja poproszę z barszczem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak