Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka krówka czekoladowo-mogdałowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2,5 filizanki
masło 1/2 filizanki
mleko skondensowane 700 g
migdały pokruszone 3/4 filiżanki
wanilia 1 łyżka
czekolada 1,7 (w kawałkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka krówka czekoladowo-mogdałowa

Kwadratową formę wyłożyć folią posmarowana masłem. W dużym rondlu połączyć masło lub margarynę i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 5 minut, nieustannie mieszając. Zdjąć z ognia i dodać kawałki czekolady. Wymieszać aż do otrzymania jednolitej masy . Dodać migdały i wanilie i porządnie wymieszać. Wlać masę do przygotowanej formy przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny. wyjąc zastygła masę z formy i pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.02.2012 16:23
smacznosc
staropolanka5 09.02.2012 23:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak