Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl owocowy w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 20 dag
morele 20 dag
pomarańcza 1
melon 50 dag
arbuz 20 dag
cukier 50 dag
wanilia 1 laska
likier amaretto 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl owocowy w syropie

Oderwać ogonki czereśni. Z miąższu melona i arbuza wyciąć kulki. Morele i brzoskwinie pokroić w cząstki,obraną pomarańczę w pół- plasterki. Limonkę sparzyć, pokroić w plasterki(nie obierać). Z cukru i 150 ml wody ugotować syrop, wymieszać z likierem. Owoce włożyć do słoja, dodać wanilię, wlać syrop. Szczelnie zamknąć, pasteryzować. Koktajl jest gotowy po upływie 2-3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 03.04.2012 22:39
fajne
Wafelek2601 06.03.2012 19:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak